torsdag 8. juli 2010

praktiske forberedelser


Forberedelser har aldri vært vår sterke side, verken til korte eller lengre turer. Slik er det også denne gang. Men visse ting er det nødvendig å fikse for å ha en sjanse for å få en god tur.

I jula hadde vi en koslig juletur i Dovrefjell med mye kuling og sprengkulde og lite snø. At muskusen ser ut slik den gjør har man full forståelse for når man vandrer rundt i dette steinete området blottlagt for alle elementer. Mange timers slit ute skulle det ikke til før man følte seg overbevist om at telte, sjokoladen og julekos var det resten av dagen skulle brukes på. Skikkelig kos med andre ord. Men vi hadde to turdeltakere som sansynligvis ikke trivdes like mye på turen som oss. Her tenker vi på våre to pulker. Det hersker ingen tvil lenger om at slike kun er laget for is og snø, ikke steiner, grus, eller bjørkekratt! Resultatet var nedslående...




Utslitt pulk fra utsiden og innsiden, hull nesten rett gjennom!

Men løsningen er aldri langt unna! I våre tider finnes slikt på nettet ved hjelp av google. Her stod det forklart at båtfiks nok skulle fikse det hele. I båtbutikken forklarte de at det i tillegg skulle en omgang lakk eller to til. Med ny innkjøpt førstehjelp og en permitert håndverker så det lysere ut for våre trofaste pulker enn det har gjort på lenge, og resultatet er hittil strålende. Det skal bli spennede å prøve ut (forhåpentligvis på snø) om det virkelig er tilfellet.

Halvveis sammenlappet med båtfiks epoxy

lakk gjør underverker, og vips så er pulken god som ny.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar